رسانه را جدی بگیریم !/رکن چهارم دموکراسی
تئوری پردازان سیاسی معتقدند که رسانه ، رکن چهارم دموکراسی است و اساسا دنیای امروز بدون رسانه بی معناست. چه بسا در دنیای مدرن، رسانه صرفا یکابزار اطلاع رسانی نیست، بلکه اصلی ترین ابزار حکمرانی و مدیریت محسوب می گردد.
این مساله را بارها در سخنانم گفته وبه آن اعتقاد راسخ دارم. متاسفانه در استان ما رسانه و ظرفیت های آن بسیار مهجور است و چه بسا یکی از دلایل اصلی عقب ماندگی استان به نسبت میانگین کشوری همین بی توجهی به رسانه و به تبع آن ، “برندینگ” باشد.
ضریب نفوذ رسانه تا آنجاست که بتواند در جهت توسعه اقتصادی یا کاهش آسیب های اجتماعی در استان نقشی اساسی ایفا کند. به عنوان مثال ، اگر بتوان همچون سایر استانهای پیشرو برای ظرفیت های استان ، “پیوست رسانه ای” تهیه و اجرا نمود، به راحتی شاهد حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی ، توریست و … خواهیم بود که همه این موارد پیشران توسعه اقتصادی استان هستند.
در بحث آسیب های اجتماعی نیز وضع به همین منوال است. اما آنچه در حال حاضر شاهد آن هستیم فقدان پیوست های رسانه ای برای موضوعات مهم و چالش های اصلی استان است.
آیا دستمان از افرادی که توان تهیه این پیوست را دارند، در استان خالی است؟
قطعا پاسخ منفی است. بسیارند افرادی که قابلیت های فرا استانی در این زمینه دارند، اما مشکل اصلی اینجاست که این مساله هنوز نتوانسته در فضای مدیریتی استان تبدیل به یک فرهنگ و رویه شود! و اساسا برخی حضور رسانه را در طرح های اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و … امری زائد و حتی مزاحم می پندارند. بنابراین ، طبیعی است که در بسیاری از زمینه ها با مشکل مواجهیم.
به امید روزی که در سینه ستبر جمهوری اسلامی هم برای هر طرح، برنامه و اقدام اجرایی از ابتدا به فکر تهیه وتدوین بک پیوست رسانه ای مناسب برای آنباشیم .
وحید مرادی
دانش آموخته دکترای حقوق جزا و جرم شناسی